top of page

Rimpelvullers

Wat zijn fillers of rimpelvullers?

Fillers of rimpelvullers zijn biologische of synthetische producten die gebruikt worden om fijne lijntjes en onregelmatigheden in volume t.h.v. het gelaat te maskeren. Vaak is de werkzame stof hyaluronzuur, een biologisch eiwit dat ook in ons lichaam uitgebreid voorkomt, onder andere in de lederhuid. We gebruiken fillers met een tijdelijke werking. Afhankelijk van de diepte en locatie, blijven ze gemiddeld een negental maanden ter plaatse.

Een natuurlijk resultaat

We streven naar het bekomen van een natuurlijk resultaat. Het behoud van jouw identiteit en gelaatsuitdrukking staat steeds voorop.

Zones van behandeling

  • Lippen

  • Jukbeenderen

  • Nasolabiale plooi (plooi tussen neus en mond)

  • Marionette lijnen (plooi aan de mondhoeken)

  • Handen

  • Etc.

Wat kan er mislopen?

Een injectie met fillers kan een tijdelijk ongemak veroorzaken, zoals lichte pijn en zwelling. Een ernstige complicatie bij het gebruik van fillers vindt plaats als het product niet terecht komt in het onderhuidse weefsel maar in een bloedvat. Hierdoor kan dit bloedvat geblokkeerd worden. Zo krijgen bepaalde zones van de huid onvoldoende voedingsstoffen en zuurstof, en ontstaat een wonde. Het is daarom van het grootste belang dat dit tijdig herkend wordt en wordt behandeld met een injectie met een product dat de filler afbreekt. Omdat voorkomen beter is dan genezen, kies je voor deze behandeling best iemand met ervaring in aangezichtschirurgie. Een grondige kennis van de anatomie van de bloedvaten, en weten hoe dit te herkennen en behandelen, is immers zo belangrijk.

Kostenplaatje

Een injectie met fillers is in bovengenoemde context een esthetische handeling, en komt dus niet in aanmerking komt voor terugbetaling. 

Een vraag?

Wens je bijkomende informatie over het gebruik van fillers, aarzel niet om ons te contacteren via e-mail of Whatsapp, of even langs te komen. Een afspraak kan je maken via e-mail, Whatsapp of telefonisch.

Contact

info@surgicart.be

+32 (0) 471 95 37 06

Dr. Margot Den Hondt

Ziekenhuis Oost-Limburg

Schiepse Bos 6

3600 Genk

drdenhondt@surgicart.be

Dr. Nicholas Wilssens

Sint-Trudo Ziekenhuis

Diestersteenweg 100

3800 Sint-Truiden

drwilssens@surgicart.be

bottom of page