top of page

Aangename kennismaking!

20220213-NM-005.jpg

DR. NICHOLAS WILSSENS

MD, FCCP, FEBOPRAS, MSc

Plastisch, Reconstructief en Esthetisch Chirurg

Het mensen lichaam als een puzzel op maat. Het is een concept dat Dr. Wilssens dagelijks verwondert. Hij ervaart het dan ook als een voorrecht om deze passie samen met zijn opgebouwde kennis en kunde aan zijn patiënten te kunnen doorgeven. 

Hij neemt graag zijn tijd om jou volledig te informeren. Enkel op die manier kan je een weloverwogen beslissing nemen. En die beslissing wordt vaak gekleurd door persoonlijke opvattingen. Omdat hij heilig gelooft in jouw zelfbeschikkingsrecht, waakt Dr. Wilssens er dan ook over om al deze elementen mee te nemen in het beslissingsproces. 

Wanneer je beslist om tot een operatie over te gaan, zal Dr. Wilssens jou met grote zorg door het proces loodsen. Enerzijds legt hij zichzelf de hoogste eisen op tijdens de ingreep om het best mogelijke resultaat te bekomen. Anderzijds kan je ook na jouw operatie rekenen op een professionele opvolging. Zijn zachtaardige, standvastige aanpak is een baken van vertrouwen.

Nicholas is naast zijn werk een fervente loper. Het is zijn droom en doel om een marathon te lopen, een voornemen dat hij op zijn bucketlist heeft geplaatst.

 

Margot Den Hondt.jpg

DR. MARGOT DEN HONDT

MD, PhD, FCCP, FEBOPRAS, MSc

Plastisch, Reconstructief en Esthetisch Chirurg

Als plastisch chirurg streeft Dr. Den Hondt naar puurheid, discretie en authenticiteit. Het is haar missie om samen met jou op zoek te gaan naar de beste versie van jezelf.

Hierbij probeert ze om jou met de meeste zorg en deskundigheid te omringen. Een arts-patiënt relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen vindt zij hierbij uitermate belangrijk.

 

Als anatomie-liefhebber heeft zij een passie voor het hoofd-halsgebied. Op academisch vlak resulteerde dit in het behalen van de graad van PhD. Hiermee sleepte zij verschillende internationale prijzen in de wacht.

Vastbesloten om haar academische inzichten mee te nemen naar de praktijk, en geprikkeld door de artistieke vrijheid van het ondernemerschap, besliste zij in 2020 om de stap te zetten richting een zelfstandige carrière. 

Naast de operatietafel haalt Margot haar energie en inspiratie uit yoga en het durven dromen. 

Over ons

Een topteam staat voor jou klaar.

 

We leerden elkaar kennen in 2012, tijdens onze opleiding Plastische Heelkunde. Onze gedeelde passie voor innoveren en méér weten, zorgde meteen voor een klik. We houden van opleiding organiseren, zoals de opstart van internationale cursussen microchirurgie in UZ Leuven. We houden van nieuwe plekken ontdekken, zoals tijdens onze fellowships in  Australië. En we zijn beide ook Master in Management en Beleid van de Gezondheidszorg. Zo proberen we ons ook in het bredere landschap van de gezondheidszorg beter te oriënteren.

Ons project Surgic'Art is onze tweede baby. Iets waaraan we samen kunnen werken en denken, en toch ook apart. Een manier om na te denken over hoe we kunnen verbeteren, over hoe we jou beter van dienst kunnen zijn. Een weg om jouw input ter harte te nemen.

 

We zijn elkaars breedste schouder en elkaars grootste criticus. Als plastisch chirurg hebben we elk onze eigen interesses en leggen we elk onze eigen accenten, wat ons complementair maakt. Naast onze gemeenschappelijke activiteiten, werken we elk in een ander ziekenhuis, Nicholas in Sint-Truiden en Margot in Genk.

Niet enkel professioneel vormen we een team. Ook privé zijn we twee handen op één buik. En bovenal zijn we de ontzettend trotse ouders van onze dochter Laure.

Contact

Dr. Nicholas Wilssens  

drwilssens@surgicart.be

Campus Maas en Kempen

Diestersteenweg 425

3680 Maaseik

089 32 61 91

Sint-Trudo Ziekenhuis

Diestersteenweg 100

3800 Sint-Truiden

0471 95 37 06

Ziekenhuis Oost-Limburg

Campus Sint-Jan

Schiepse Bos 6

3600 Genk

089 32 61 91

Medpoint - Essance

Tongersesteenweg 100

3800 Sint-Truiden

011 93 36 00

bottom of page