top of page

Handverjonging

Wat is handverjonging?

Onze handen zijn zichtbaar voor de buitenwereld. Niet alleen tijdens het werken maar ook tijdens sociale contacten (bijvoorbeeld een hand geven, tenminste pre-Covid19, of gesticuleren met de handen tijdens een gesprek). Bij het ouder worden treden er typische kenmerken op die soms als esthetisch hinderlijk kunnen ervaren worden. Met de tijd wordt de huid van de handen dunner, ontstaan er fijne rimpeltjes en zijn de onderliggende structuren zoals pezen, bloedvaten en botten steeds meer zichtbaar. Tevens is de handrug gevoelig voor de vorming van pigmentvlekjes, ook bekend als ouderdomsvlekjes.

Technieken

In vele gevallen kunnen we de kenmerken van huidveroudering verbeteren. Een dunnere huid kan worden opgevuld om zo de onderliggende structuren opnieuw wat beter te bedekken. Dit kan gebeuren d.m.v. een filler of met lichaamseigen vetweefsel.

  • Behandeling met een filler of rimpelvuller kan gebeuren op de raadpleging.

  • Wanneer je opteert om met lichaamseigen vetweefsel te werken, is een korte operatie nodig om het vetweefsel te oogsten (bijvoorbeeld t.h.v. uw buik of bovenbenen) en na bewerking te injecteren in de hand. Dit kan onder lokale verdoving. T.h.v. de donorsite - dit is de regio waar het vetweefsel werd weggehaald - krijg je een kleine hechting die spontaan zal verdwijnen. In de hand wordt het vetweefsel ingebracht via een naaldje of canule. Na de behandeling kan je de hand gewoon gebruiken. Overmatige druk op de handrug dien je de eerste weken te vermijden.

Een vraag?

Wens je bijkomende informatie over de esthetiek van jouw handen, aarzel niet om ons te contacteren via e-mail of Whatsapp, of even langs te komen. Een afspraak kan je maken via e-mail, Whatsapp of telefonisch.

Contact

info@surgicart.be

+32 (0) 471 95 37 06

Dr. Margot Den Hondt

Ziekenhuis Oost-Limburg

Schiepse Bos 6

3600 Genk

drdenhondt@surgicart.be

Dr. Nicholas Wilssens

Sint-Trudo Ziekenhuis

Diestersteenweg 100

3800 Sint-Truiden

drwilssens@surgicart.be

bottom of page