top of page

Wenkbrauwlift

Wanneer is een wenkbrauwlift en/of voorhoofdslift mogelijk?

Wenkbrauwen vormen de basis van onze gelaatsuitdrukking. Zowel bij mannen als vrouwen kan de staart van de wenkbrauw met de leeftijd uitzakken. Vaak vertellen mensen dat ze een triestige aanblik op foto hebben. 

Behandeling

Een wenkbrauwlift en/of voorhoofdslift wordt dikwijls uitgevoerd als onderdeel van een ooglidcorrectie of een facelift. Bij de juiste indicatie wordt het ook uitgevoerd als een ingreep op zich. Hiervoor bestaan verschillende technieken. De chirurg zal samen met jou bespreken welke techniek voor jou het meest aangewezen is.

  • Met spierontspanner of botuline toxine wordt een beperkte lift bekomen.

  • Een trans-blefaroplastie wenkbrauwlift wordt uitgevoerd via het litteken van een ooglidcorrectie​.

  • Een voorhoofdslift of temporale lift gebeurt via twee littekens in de haarlijn.

  • Een facelift wordt soms gecombineerd met een glijdende wenkbrauwlift, via het litteken van de facelift.

  • Een directe wenkbrauwlift neemt het teveel aan huid weg net boven de wenkbrauw. Hierbij wordt een litteken gevormd tegenaan de bovenste wenkbrauwrand. Deze techniek wordt gebruikt als er ook een belangrijk teveel aan huid aanwezig is.

Patiënten ervaren deze ingreep gewoonlijk niet als heel pijnlijk en standaard pijnstilling zoals paracetamol is voldoende (of vaak zelfs overbodig). Alle aanwijzingen over het verloop tijdens en na de ingreep werden samengevat in een handige infofiche die je via deze link kan downloaden.

Wat kan er mislopen?

Aan elke operatie zijn inherente risico's verbonden, zoals bloeding, infectie en wondproblemen.

Kostenplaatje

Een wenkbrauwlift is een esthetische ingreep, en komt dus niet in aanmerking komt voor (gedeeltelijke) terugbetaling. Een uitzondering hierop vormt een operatie i.k.v. een verlamming van de aangezichtszenuw.

Een vraag?

Herken je dit verhaal en/of heb je bijkomende vragen, aarzel niet om ons te contacteren via e-mail of Whatsapp, of even langs te komen. Een afspraak kan je maken via e-mail, Whatsapp of telefonisch.

Contact

info@surgicart.be

+32 (0) 471 95 37 06

Dr. Margot Den Hondt

Ziekenhuis Oost-Limburg

Schiepse Bos 6

3600 Genk

drdenhondt@surgicart.be

Dr. Nicholas Wilssens

Sint-Trudo Ziekenhuis

Diestersteenweg 100

3800 Sint-Truiden

drwilssens@surgicart.be

bottom of page