top of page

Lipofilling

Wanneer is een lipofilling mogelijk?

Bij een lipofilling wordt ​lichaamseigen vetweefsel gebruikt om onregelmatigheden in vorm te verbeteren, of om zones van te weinig vulling bij te stellen. De techniek kan toegepast worden over het ganse lichaam, en in het bijzonder t.h.v. het gelaat en de borsten. Daarnaast wordt lipofilling ook aangewend om littekens te versoepelen en om de kwaliteit van de huid te verbeteren

Behandeling

Er bestaan verschillende technieken om vetweefsel te behandelen. De chirurg zal samen met jou bespreken welke optie voor jou het meest aangewezen is. Hieronder lichten we enkele mogelijkheden toe.

  • Microfat grafting is een techniek waarbij het vetweefsel wordt afgenomen d.m.v. fijne liposuctie-instrumenten, bijvoorbeeld aan de buik of de dijen. Vervolgens wordt dit vetweefsel gespoeld. De gezuiverde fractie wordt daarna met een fijne canule ingebracht t.h.v. de gewenste zones.

  • Bij SNIF - Sharp Needle Intradermal Fat grafting - wordt het gezuiverde vetweefsel oppervlakkig ingebracht t.h.v. fijne lijntjes in het gelaat of de hals. Dit gebeurt met een dun naaldje. Deze techniek is een alternatief voor het gebruik van tijdelijke fillers.

  • Nanofat is een specifieke fractie van het vetweefsel dat rijk is aan stamcellen en groeifactoren (stromal vascular fraction, SVF). Nanofat wordt bekomen na mechanische bewerking van het afgenomen vetweefsel, zodat enkel de regeneratieve cellen overblijven.

    • Nanofat grafting is een nieuwe, veelbelovende techniek voor de correctie van donkere kringen onder de ogen. Nanofat wordt hierbij ingespoten t.h.v. de onderste oogleden.

    • Nanofat microneedling​ wordt toegepast om het proces van huidoveroudering af te remmen. Dit kan toegepast worden t.h.v. het gelaat, de hals en het decolleté.

Patiënten ervaren deze ingreep gewoonlijk niet als heel pijnlijk en standaard pijnstilling zoals paracetamol is voldoende (of vaak zelfs overbodig). Alle aanwijzingen over het verloop tijdens en na de ingreep werden samengevat in een handige infofiche die je via deze link kan downloaden.

Luister naar onze podcast over lipofilling, waarin we je meer vertellen over deze behandeling.

Wat kan er mislopen?

Aan elke operatie zijn inherente risico's verbonden, zoals bloeding, infectie en wondproblemen.

Een vraag?

Herken je deze klachten en/of heb je bijkomende vragen, aarzel niet om ons te contacteren via e-mail of Whatsapp, of even langs te komen. Een afspraak kan je maken via e-mail, Whatsapp of telefonisch.

Contact

info@surgicart.be

+32 (0) 471 95 37 06

Dr. Margot Den Hondt

Ziekenhuis Oost-Limburg

Schiepse Bos 6

3600 Genk

drdenhondt@surgicart.be

Dr. Nicholas Wilssens

Sint-Trudo Ziekenhuis

Diestersteenweg 100

3800 Sint-Truiden

drwilssens@surgicart.be

bottom of page