top of page
  • Foto van schrijverMargot & Nicholas

Wat is het verschil tussen een borstlift en borstvergroting?

In de wereld van plastische chirurgie zijn termen als borstvergroting en borstlift vaak gehoord, maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze twee procedures?


Hoewel beide ingrepen gericht zijn op het verbeteren van de esthetiek van de borsten, zijn er belangrijke verschillen die elke procedure uniek maken.


Borstvergroting


Een borstvergroting, ook wel bekend als een borstaugmentatie, is een chirurgische ingreep waarbij implantaten (al dan niet in combinatie met eigen vetweefsel) worden geplaatst om de grootte en vorm van de borsten te vergroten.


Voor wie?


Deze procedure is ideaal voor vrouwen die ontevreden zijn over de grootte van hun borsten.


Borstvergrotingen kunnen ook worden uitgevoerd om de borstvorm te verbeteren na gewichtsverlies of zwangerschap.Borstlift


Aan de andere kant richt een borstlift, ook wel mastopexie genoemd, zich op het liften en verstevigen van verslapte borsten. Tijdens een borstlift verwijdert de chirurg overtollige huid en weefsel, waardoor de borsten een jeugdiger en steviger uiterlijk krijgen. De tepel wordt hierbij hoger geplaatst.


Voor wie?


Deze procedure is ideaal voor vrouwen die last hebben van hangende borsten als gevolg van veroudering, zwangerschap of gewichtsverlies.


Een vaak voorkomend misverstand, is dat een borstlift meer vulling kan geven in het decolleté (de boven-binnenkant van de borst in een beha). Een borstlift creëert echter steeds een borst met een natuurlijke druppelvorm. Een steviger, stabiel gevuld decolleté, kan enkel gevormd worden met een implantaat.Deze afbeelding toont hoe de borst enkele maanden na een borstlift steeds een natuurlijke druppelvorm aanneemt. Merk het verschil tussen de eerste en laatste foto op: dit is het effect van een borstlift.Het verschil tussen een borstlift en borstvergroting


Hoewel zowel een borstvergroting als een borstlift gericht zijn op het verbeteren van de esthetiek van de borsten, zijn het twee verschillende procedures met verschillende doelen. Een borstvergroting richt zich op het vergroten van de borsten en het verbeteren van de vorm, terwijl een borstlift zich richt op het liften en verstevigen van verslapte borsten.


Het is belangrijk om te weten dat elke vrouw unieke behoeften en esthetische doelen heeft, en daarom is het essentieel om de beste behandeloptie voor jouw specifieke situatie te bespreken met een ervaren plastisch chirurg.


Of je nu op zoek bent naar meer volume, een liftend effect of een combinatie van beide, een borstvergroting en borstlift kunnen beide - al dan niet gecombineerd - uitstekende opties zijn om je zelfvertrouwen en lichaamsbeeld te verbeteren.


Goed geïnformeerd zijn, is belangrijk om de juiste keuze te maken. En vermits na elke chirurigsche ingreep ook complicaties kunnen optreden, is het belangrijk om hiervan goed op de hoogte te zijn.
Meer info vind je hier:


Veel succes met jouw zoektocht!


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page